Wijkvereniging

Historie
De wijkvereniging is op 2 juli 2004 opgericht. De oprichting werd op 10 juli 2004 groots gevierd onder bijzijn van de burgermeester van de gemeente Rheden.

image014Het initiatief om een wijkvereniging op te richten ontstond in 2000. In dat jaar ging een aantal kinderen handtekeningen verzamelen om aandacht te vragen voor de verkeersonveiligheid in de wijk. Auto’s reden veel te hard door de wijk heen. Een groepje ouders ondersteunde dit initiatief en verenigde zich in het actiecomité ’30 km AUB’. Het actiecomité was in eerste instantie bedoeld om als gesprekspartner richting de gemeente op te treden, maar initieerde later ook straatspeeldagen in 2001 en 2002 om bewoners nog meer met elkaar te verbinden. De basis voor de wijkvereniging was hiermee gelegd.

image016In 2004 was de oprichting van wijkvereniging Daalhuizen-Oost een feit! Door de jaren heeft de wijkvereniging vele activiteiten georganiseerd en initiatieven ontplooid en zal dat nog jaren blijven doen!

Jaarlijks zijn er een aantal terugkerende activiteiten. Hierbij wordt soms ook samengewerkt met de aangrenzende ‘belangenvereniging Daalhuizen-Velp’. Kijk voor het actuele programma bij ‘activiteitenkalender‘.

Bestuur 

Wijkvereniging Daalhuizen_OostRegina Jansen is voorzitter. Ze is in de zomer van 2011 in Velp komen wonen aan de Enkweg 31. Locatie en huis waren al bekend, want haar vriend Jeroen Lijkendijk is in Velp geboren en getogen. Regina vindt de activiteiten van de wijkvereniging zeer waardevol en wil daar graag een steentje aan bijdragen.


Wijkvereniging Daalhuizen OostRenee Awater.
Ik ben in Augustus 2015 in Velp gaan wonen in de Oranjestraat. Ik ben mijn hart verpand aan het mooie Velp, aan de schitterende omgeving en aan de vriendelijke inwoners. Ik ben daarom na 3 jaartjes Zevenaar weer snel terug gekomen naar Velp, samen met mijn vriend Tom en zoontje Thomas. Om de buurt goed te leren kennen, en iets moois te kunnen bijdragen, heb ik mij vorig jaar meteen aangemeld bij de buurtvereniging. Ik neem nu de penningmeester taken waar en ik help mee om de kinderactiviteiten te organiseren.

Harrie Haverkamp. Ik ben geboren in Deventer. Vanaf mijn 18e gewoond in Amersfoort, Amsterdam en Arnhem. Sinds 1976 woon ik in Velp en sinds 1982 woon ik op de Bergweg. Daar heb ik met mijn partner Maria mijn zonen Stijn en Jop gekregen. De kinderen zijn al een aantal jaren het huis uit. Ik heb in het welzijnswerk en in de gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2018 ben ik met pensioen. Het wonen in de wijk Daalhuizen bevalt mij prima. Het is een prachtige en mooi gelegen wijk. Sinds maart 2022 ben ik nu secretaris van de wijkvereniging Daalhuizen Oost.

Vito Papa. Algemeen bestuurslid, geboren en getogen in Velp